Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

15 november 2022, Nyheter

Möt Sanna Eriksson som studerar kompetenskoordinator på Campus Piteå

Sanna Eriksson studerar kompetenskoordinator på Campus Piteå. Här berättar hon om sin utbildning, hur hon hittade till Piteå från Göteborg och vad hon vill göra i framtiden med sina nya kunskaper.

Möt Sanna Eriksson som studerar kompetenskoordinator på Campus Piteå

Sanna Eriksson studerar kompetenskoordinator på Campus Piteå. Här berättar hon om sin utbildning, hur hon hittade till Piteå från Göteborg och vad hon vill göra i framtiden med sina nya kunskaper.

Vad studerar du på Campus Piteå?

Jag studerar Kompetenskoordinator som är en 1,5-årig YH-utbildning. Utbildningen ges både från Piteå och Skellefteå så ungefär hälften av mina studiekamrater utgår från Skellefteå.

Vad är det bästa med utbildningen?

Det som lockade mig med utbildningen var att det är en relevant och nödvändig utbildning för samhällsutvecklingen. Den ger en fördjupad bild av vad som händer i samhället och vad som kommer att hända, vilket ger mig ett mervärde även i det privata i mitt musicerande och i livet i stort. Andra plus är att det här är den enda utbildningen i Sverige med den här inriktningen och vi har bra lärare och en fantastisk klass.

Du kommer från Ånn men valde att plugga i Piteå. Vad lockade dig hit?

Efter nio år i Göteborg där jag studerat vid Musikhögskolan, frilansat och jobbat kände jag längtan efter något nytt. Jag ville uppleva vinter med snö och att bo i en mindre stad där det är närmare till människor och sammanhang. Jag har också familj och vänner i Piteå så jag startade inte helt från noll.

Har det haft någon betydelse för dig att studera på Campus Piteå med alla möjligheter som finns här?

Det har varit svårt under pandemin men nu när allt har öppnat upp igen så har jag börjat ta del av det som finns på Campus Piteå i större utsträckning. Tanken med Campus Piteå tycker jag är superviktig med att skapa ett större sammanhang och att inte varje utbildning och verksamhet blir sin egen enskilda ö. Det skapar större möjlighet till samverkan och innovationer när människor från olika håll möts. Jag har också märkt att det går snabbare att bygga upp ett nätverk i en mindre stad som Piteå då det är ett mindre brus att ta sig igenom. Det är tacksamt.

Hur trivs du i Piteå som stad?

Jag trivs bra. För att jag ska trivas i en stad är det viktigaste att hitta en social bas med människor som delar mina värderingar och intressen och det har jag hittat. Det finns fortfarande mycket kvar att upptäcka. Jag skulle vilja ta del av mer av den norrbottniska fjällvärlden, alla mysiga sommarcaféer och lära känna fler människor som driver initiativen som gör Piteå till en härlig stad.

Vad vill du göra efter utbildningen?

Det är väl det som är både det spännande och det utmanande med min utbildning, att den skapar många möjligheter. Det händer mycket i Norrbotten just nu och jag är öppen för att hamna på flera olika ställen, det kan vara inom det privata näringslivet, idéburna sektorn eller den offentliga sektorn. Drömmen är att ha ett jobb där jag får vara kreativ, jobba nära människor och vara med och påverka samhället till det bättre. Jag ser den här utbildningen som en ny kanal för mitt sociala engagemang. Nu när jag har fler verktyg för att jobba med just det vill jag hamna på en arbetsplats som ligger i framkant inom dessa områden och som vill och vågar satsa på det.

Kan du tänka dig att stanna kvar i Piteå?

Till att börja med kommer jag att stanna och sedan får vi se hur allt utvecklar sig. Det är en fördel med YH-utbildningar att det finns en lokal förankring i näringslivet och här känner fler till oss kompetenskoordinatorer och vilka kunskaper vi besitter. Det vi studerar är relevant och blir bara mer och mer eftertraktat så det är goda signaler på framtida jobb. Jag känner starkt för norra Sverige och att få vara med och driva utvecklingen framåt känns fint och spännande.

Vad skulle du säga till den som funderar på att studera samma utbildning som dig?

Till dig som lockas av att gå en utbildning som inte erbjuder några färdiga svar utan där du själv får vara kreativa och bestämma din egen väg skulle jag säga, kör!

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2024-02-08

After School 24 maj

Varmt välkommen till en mysig eftermiddag för att presentera alla alla underbara sommaraktiviteter och arrangemang som Piteå har att erbjuda! Ta del av inspiration och information om hur du kan göra din sommar i Piteå oförglömlig.

2024-02-08

After School 19 april

Varmt välkommen till en spännande eftermiddag där vi utforskar temat ”Er framtida karriär”. Temat handlar om att ta chansen att bygga viktiga kontakter och få djupare insikter inom er bransch som kommer guida dig mot en framgångsrik framtid.

2024-02-08

After School 15 mars

Varmt välkommen till en inspirerande eftermiddag då vi ska utforska möjligheterna att ”Starta eget” på After School! Ta del av expertinsikter och rådgivning från Coompanion i Norrbotten, Nyföretagarcentrum, Go Business och Arctic Business.

Visa allt aktuellt