Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Campus Piteå – plats för framtidens lärande

Campus Piteå är en mötesplats för kultur, kreativitet och nytänkande. Förutom ett brett utbud av utbildningar finns här också företag, forskningsaktörer och möjliggörare som samverkar med universitetet och andra utbildningsaktörer. Det finns möjlighet att ta del av ett stort utbud av evenemang på området, allt från konserter och scenkonst till workshoppar, meetups, föreläsningar och näringslivsfrukostar.

På området finns dessutom två företagsinkubatorer, Arctic Business och Go Business och affärsutvecklingsbolaget LTU Business, för dig som har en affärsidé som du vill förverkliga eller som vill frilansa vid sidan av dina studier.

Piteå – en mysig stad med nära till allt!

Välkommen att studera i PIteå – en lagom stor och mysig stad med trevliga invånare. En välkomnande, lugn och trygg stad med gott mod och stora framtidsplaner.

I Piteå brukar vi säga att vi har nära till allt – till världen utanför, till varandra och till naturen. Vi ser oss gärna som evenemangsstaden, musikstaden, skärgårdsstaden och staden där vi tror att det mesta är möjligt. Inte minst genom att kombinera vår tradition som industristad med en ny inriktning där kultur, utbildning, näringsliv och evenemang tar lika stor plats i framtidens Piteå.

Här får du tid att göra det du vill – studera, åka skidor, se en konsert, shoppa och ta en fika på stan. På samma dag!

Vi hoppas att du är nyfiken på Piteå och vill bli en del av vår stad.

Läs mer om Piteå (Öppnas i ett nytt fönster)

Studio Acusticum – ett konserthus för alla

Välkommen att vara en del av ett Acusticum moment, en upplevelse som berör sinnen och som består långt efter uppträdandet är slut, oavsett om det är musik, dans eller teater.  Hit kommer världskända och/eller lokalkända artister från hela Sverige och världen och uppträder på samma scener som Musikhögskolans och Framnäs folkhögskolas musikstudenter – ett konserthus för alla.

Studio Acusticum räknas som ett av Europas mest multifunktionella konserthus med akustik, teknik och service i världsklass. Här erbjuds ett konsertutbud med bredd, höjd och djup, och här finns också möjlighet att hålla möten och andra event. Konserthuset är också känt för att husera en av världens mest moderna orglar, Orgel Acusticum. Studio Acusticum är studenterna på Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitets hemmascen.

Läs mer om Studio Acusticum (Öppnas i ett nytt fönster)

Närhet till möjligheterna i en fantastisk musikmiljö

Som student på Campus Piteå har du närhet till fantastiska musiker med allt vad det innebär av möjligheter till häftiga konserter, intressanta samarbeten och möten med dirigenter, tonsättare och världsartister. I Studio Acusticum huserar nämligen Norrbottensmusiken med sina ensembler Norrbotten Big Band, Norrbotten NEO, Norrbottens Kammarorkester och Piteå Kammaropera. Förutom att producera konsertproduktioner med de egna orkestrarna engagerar Norrbottensmusiken också varje år många frilansande musiker för konserter i alla genrer för barn, unga och vuxna.
Dessutom verkar Norrbottensmusiken för att på olika sätt stötta, stärka och utveckla musiklivet – bland annat genom plantskolorna Norrbottens Ungdomssymfoniker, AYJO (Arctic Youth Jazz Orchestra) och vokalensemblen Arctic Light och genom flera samarbeten mellan professionella musiker och studenter. Missa till exempel inte Norrbottensmusikens Showcase, där alla som har en musikproduktion för barn och unga på gång kan delta – årligen producerar vi över 250 konserter för barn och unga.

Läs mer om Norrbottensmusiken. (Öppnas i ett nytt fönster)

Vill du driva eget vid sidan av dina studier?

Många av Campus Piteås studenter har genom åren valt att driva eget under sin studietid för att kunna frilansa som till exempel musiker, sångpedagog eller ljudtekniker vid sidan av studierna. På Campus Piteå finns Go Business som drivs av Piteå Science Park och hjälper kreativa och nytänkande entreprenörer framåt med sina företag. Som deltagare i Go Business program Hangout eller Inkubator får du utveckla dina kunskaper inom områden som är viktiga när du driver eget som till exempel marknadsföring och försäljning. Du får dessutom individuell affärscoaching och lära känna ett stort nätverk av andra kreativa entreprenörer i norra Sverige. Allt sker digitalt och det är kostnadsfritt att delta.

Läs mer om Go Business (Öppnas i ett nytt fönster)

Förverkliga din affärsidé

På Campus Piteå finns också Arctic Business som är Sveriges nordligaste och världens sjunde bästa universitetsnära inkubator. Till Arctic Business kan du vända dig om du har en affärsidé, som du vill förverkliga. Du kan vara student, forskare, eller innovatör. Kanske jobbar du i ett bolag, men vill göra en spinn-off på en av era idéer?

Läs mer om Arctic Business (Öppnas i ett nytt fönster)

LTU Business – för dig med goda idéer

Som student på Luleå tekniska universitet får du fri tillgång till kostnadsfri idérådgivning, workshops, seminarier och utvecklingsprogram kring grunderna i idéförverkligande, tillgång till en kunnig innovationscommunity och mycket mer. I mångfald föds de bästa idéerna och till LTU Business är alla studenter välkomna – oavsett vilket program du pluggar, om du redan bär på en idé eller bara trivs i kreativa och nytänkande sammanhang.

Läs mer om LTU Business (Öppnas i ett nytt fönster)

BD Pop loves local music

BD Pop är ett utvecklingsbolag för populärmusik från Norrbotten med uppgift att stödja regionala artister och musikproduktioner. BD Pop medverkar med kunskaper och kontakter, personella och ekonomiska resurser, med support- eller samproduktionsinsatser. Vi marknadsför det regionala musiklivet på nätet och i media, skapar kontakter och bygger nätverk. Du som har ett artistprojekt, band, är låtskrivare eller producent kan höra av dig till oss för att boka ett möte där vi lär känna varandra och tittar på hur vi eventuellt kan hjälpa och jobba tillsammans med dig. Signa upp på BD Pops maillista för att bli meddelad om olika projekt, föreläsningar, ansökningsomgångar eller annat som händer hos BD Pop.

Läs mer om BD Pop (Öppnas i ett nytt fönster)

Utmana framtiden med Piteå Science Park

En knytpunkt för utveckling på Campusområdet! Piteå Science Park arbetar nära forskningsinstitut och akademi för att driva utvecklingen av Piteås starka profilområden: kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material. I bolagets tre verksamheter innovationsarenan, inkubatorn Go Business och konserthuset Studio Acusticum möts olika perspektiv och kompetenser för att generera nya idéer, lösningar och upplevelser som gör Piteå och norra Sverige starkare och intressantare. Piteå Science Park driver också arbetet med att utveckla Campus Piteå.

Läs mer om Piteå Science Park (Öppnas i ett nytt fönster)
Creative Norths team Jacob Gabrielsson, Karin Leksell och Katarina Selin

Vi garanterar dig en bostad

Vi vill att du ska trivas i Piteå! Ska man studera på annan ort behöver man någonstans att bo. Alla studenter som har blivit antagna och tackat ja till en eftergymnasial utbildning erbjuds en bostad i Piteå inom en månad via det kommunala bostadsbolaget Pitebo. Bra eller hur?

Läs mer om bostadsgarantin (Öppnas i ett nytt fönster)