Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

19 februari 2024, Nyheter

Lärande i modernt vårdlab på Vuxenutbildningen

Elever från Vuxenutbildningen på Acusticum får numera träna på verklighetstrogna situationer och utveckla sina praktiska färdigheter genom en autentisk undervisning i en unik vårdmiljö. Säg hej till ”patienten” Rut!

Lärande i modernt vårdlab på Vuxenutbildningen

Elever från Vuxenutbildningen på Acusticum får numera träna på verklighetstrogna situationer och utveckla sina praktiska färdigheter genom en autentisk undervisning i en unik vårdmiljö. Här finns bland andra ”patienten” Rut i en sal med andra ”patienter”. Möbler, rekvisita och utrustning finns i flera rum, sal på sjukhus, lägenhet för särskilt boende, hälsocentral och hygien.
En rakt igenom realistisk lärandemiljö.

Pernilla Forsberg som är rektor på Vuxenutbildningen berättar att forskning visar vikten av att öva i autentiska lärmiljöer. Hon lyfter också fram att övning i autentiska lärmiljöer inte bara är en fördel för elever utan också för blivande arbetsgivare.

– Det finns en igenkänningsfaktor. Det skapar trygghet för eleverna och våra arbetsgivare – att vi faktiskt utbildar elever som varit i kontakt med material och olika scenarier som dom fått träna på i autentiska lärmiljöer, säger hon.

Imponerande satsning och spännande utveckling.

Läs mer här!