Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

15 November 2023, kl. 10:00

Framtidsdagen 2023

Framtidsdagen 2023

Varmt välkomna till Framtidsdagen 2023 den 15 november. En spännande dag som är utformad för att ge musikstuderande en djupgående inblick i de olika möjligheterna som finns inom musikbranschen och hjälpa dem att forma sina framtida karriärer. Evenemanget kommer att äga rum på campus i Musikhögskolans och PiSTs lokaler och går under namnet ”Framtidsdagen”.

Syftet med Framtidsdagen är flerfaldigt. Först och främst vill vi inspirera och motivera studenterna genom att visa på de många olika vägar de kan ta inom musikbranschen. Samtidigt strävar vi efter att bygga värdefulla kontakter med yrkesverksamma och utöka nätverket mellan studenterna och verksamma inom musikvärlden. Genom att erbjuda en klarare bild av de framtida yrken som är tillgängliga inom branschen.

Konferenciär: Alice Blomdahl Nordgren

För att säkra din plats till en workshop eller lunch så anmäler du dig via länken här: https://simplesignup.se/event/209373

Under Framtidsdagen kommer det att finnas massor av aktiviteter och möjligheter: 

Kl. 10:00 – 10:20: Välkomstkaffe sponsrat av Coop Norra Ringen och frukost som Campus Piteå kommer att bjuda på i Framtiden
Kl. 10:20 – 10:30: Öppning och introduktion till Framtidsdagen av Alice Blomdahl Nordgren
Kl. 10:30 – 12:00: Do It Yourself (DIY) Koncept – Praktiska aktiviteter och tips.

  • Kl. 10:30 – 12:00: Starta eget: Workshop om hur man kan starta och driva sin egen musikverksamhet. I Samarbete med Nyföretagarcentrum Nord.
  • Kl. 10:30 – 12:00: Bygg ditt eget projekt med kulturskolan: Praktisk workshop där studenterna kan skapa egna musikprojekt med hjälp av kulturskolan. I samarbete med Kulturskolorna i Norrbotten.
  • Kl. 10:30- 12:00: Bygg ditt presskitt: Utforska konsten att skapa ett professionellt presskit och göra din story så engagerande som möjligt. Ett välkomponerat presskit är bra att ha för få uppmärksamhet från media, bokare och andra nyckelaktörer. Under den här workshopen kommer vi att guida dig genom de viktiga elementen som bör inkluderas i ditt presskit och dela tips och tricks för att göra din berättelse lockande. I samarbete med BD Pop.

Kl. 12:00 – 13:00: Lunchmingel och Mini- mässa, PiST- medlemmar kan anmäla sig och bli bjudna på lunch, övriga kan boka plats för att själva köpa sin lunch på plats. Sista anmälningsdagen för lunchen är den 13 november.

Kl. 13:00 – 14:30: Föreläsningar av yrkespersoner i Sparbankssalen:

  • Kl. 13:00 – 13:30: Zacke. Vi är glada över att presentera en inspirerande samtal med  Zakarias Lekberg, mer känd som Zacke. Han är rappare, textförfattare och konstnär som har hyllats för sitt unika och gripande uttryck. Sedan sin solodebut 2010 har Zacke fortsatt att imponera och inspirera med sina texter, som präglas av en musikalisk precision och ett djupt personligt uttryck. Hans tredje album ”Fattigkussen”, som släpptes sex år efter debuten, blev tvåfaldigt Grammisnominerat i kategorierna ”Årets textförfattare” och ”Årets hiphop”. ”Pengar. Frihet. Zakaria Jamal.”, uppföljaren till hans tidigare verk, nominerades på Grammisgalan 2021 och belönades med SKAP’s textpris. Zackes musik och texter är inte bara en spegling av hiphopens centrala frågor om klass och identitet, de lyfter även fram perspektiv från norra Sverige, och han betraktas som en kulturbärare som har placerat Luleå på hiphopkartan. Zackes album har fått ett varmt mottagande och har beskrivits som banbrytande inom den svenska rapscenen. Under Framtidsdagen kommer vi få höra om hans resa in i musikbranschen
  • Kl. 13:30 – 14:00: Jannike Stenlund, frilansare. Hon är en  framstående svensk artist och musiker från Lycksele, Sverige. Hon  är känd som sångerska, violinist, låtskrivare, multiinstrumentalist  och musikproducent. Jannike gjorde sig känd i Melodifestivalen  2015 som violinist tillsammans med Hasse Andersson, där de  tävlade med låten ”Guld och gröna skogar”. Hon har under de  senaste åren framträtt som elviolinist med olika artister på stora  scener. Hon har en kandidatexamen från musikhögskolan och är  kvalificerad som sångpedagog, ensembleledare och  violinpedagog. Jannike Stenlund har även haft internationella  erfarenheter, bland annat som The Fiddler i uppsättningen av  ”Fiddler on the Roof” i Irland, vilket fördjupade hennes kärlek till  den irländska kulturen. För närvarande turnerar hon som artist och  frilansmusiker och är aktiv som föreläsare, inklusive framträdanden  under evenemanget Framtidsdagen. Det här är ett samarbete med  PiST.
  • Kl. 14:00 – 14:30: Elvira Seger, frilansare. Hon är en fascinerande  och mångsidig individ som jobbar med att göra avtryck inom  musikvärlden. Född och uppvuxen i Småland har hon sedan några  år tillbaka kallat Norrbotten för sitt hem. Elvira är inte bara en  talangfull musiker, utan även en skicklig producent, låtskrivare och  projektledare. Redan från barnsben har musiken varit en central  del av hennes liv, och hon började tidigt experimentera med  improvisation. För Elvira är musiken inte bara ljud, det är ett medel  för att skapa möten och förbindelser. Hon har alltid varit fascinerad  av den kreativa processen och älskar att utforska olika  ljudlandskap och idéer. Improvisation, som hon ser som konsten  att hitta på och utforska det okända, är en central del av hennes  musikaliska utforskning. Hon trivs i att skapa och leda projekt, och  har en förmåga att ständigt generera nya och spännande idéer.  Det här är ett samarbete med Nyföretagcentrum Nord.

Kl. 14:45 – 15:30: Panelsamtal:

En diskussion om aktuella ämnen och trender inom musikbranschen kommer att äga rum med deltagande av Zakarias Lekberg, rappare, textförfattare och konstnär , Jannike Stenlund, en musiker och pedagog, Elvira Seger, musiker och projektledare, Fredrik Johansson projektledare (BD Pop) samt Lars Johansson, en frilansande ljudtekniker och tekniker vid Studio Acusticum.

Kl. 15:30 – 15:45: Avslutande tack:

Sammanfattning av dagen och tack till alla deltagare och föreläsare.

Kl. 15:45– 16:15: Avslutningsmingel i Framtiden.

Parallellt under hela dagen:

  • One-to-one: Deltagarna kommer att ha möjlighet att delta i one-to-one samtal med föreläsarna för personlig rådgivning, coaching och nätverkande.
  • Kortfilmer i bion: En speciell biografvisning kommer att presentera kortfilmer med alumni från Musikhögskolan som besvarar frågor om sina erfarenheter och framgångar inom musikbranschen. Detta ger studenterna insikt i olika karriärvägar och inspirerande exempel.

Vid Mini-mässa klockan 12:00: Utforska utställarnas erbjudande relaterade till musikbranschen. Deltagande är BD pop, Norrbottensmusiken, Campus Piteå, Folkuniversitetet, Kulturskolorna i Norrbotten, Go Business och Musikerförbundet.

Framtidsdagen vill ge alla som studerar musik en möjlighet att utforska, lära sig mer om sitt framtida yrke och nätverka inom musikbranschen. Genom att erbjuda en mångfald av aktiviteter och möjligheter hoppas vi att studenterna kommer att gå därifrån med ökad motivation och klarhet om sina framtida karriärvägar inom den spännande världen av musik.

Det här är ett samarbete mellan Campus Piteå och PiST.

Det möjliggörs bland annat genom Framtid Campus Piteå-projektet, som finansieras av Piteå kommun, PIKAB och Sparbanken Nord.

Partners: Norrbottensmusiken, BD pop, Kulturskolorna i Norrbotten, Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet, Nyföretagarcentrum och Piteå Science Park.

Evenemang av

Campus Piteå och PiST

Datum

Datum

Plats

Framtiden, Sparbankssalen, Bion, Studio C

För frågor, kontakta:

Greta Wimander Forsknings och utvecklingsstrateg

0703028222 (Öppnas i ett nytt fönster)greta@campuspitea.se (Öppnas i ett nytt fönster)